Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

Дата: 26.02.2024 11:45
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

 

Сьогодні, 26 лютого 2024 року в Україні відзначають 10 років початку спротиву окупації Криму та початку війни, яку розгорнула росія проти України. Цей день покликаний згадати та вшанувати мужність тисячі жителів Кримського півострова, які 26 лютого 2014 року вийшли у Сімферополі на мітинг на підтримку територіальної цілісності України. А також всіх, хто продовжував і продовжує чинити опір окупантам на півострові. Адже боротьба триває. 

 

В березні 2014 року рф за допомогою своїх військових формувань установила контроль над частиною території України (АР Крим та місто Севастополь), здійснивши акт агресії щодо суверенної України та розпочавши збройний конфлікт, що триває.

 

Зараз, в тимчасово окупованому Криму є багато людей, які чекають на ЗСУ та вірять у звільнення півострова від окупантів. Жителі Криму стали заручниками російської окупації, цілеспрямованих дій росії з порушення міжнародного права. 

 

Крим – це невіддільна частина території України у межах її міжнародно визнаних кордонів. Війна рф проти України почалася з окупації Криму, тому визволення Криму є необхідною умовою завершення війни. І Україна в праві застосувати для відновлення та захисту своєї територіальної цілісності всі способи, які необхідні та не заборонені міжнародним правом і національним законодавством. Адже Міжнародна спільнота підтримує територіальну цілісність України та ніколи не визнавала й не визнає спробу окупації Криму росією. Це закріплено в численних міжнародних резолюціях, зокрема Генеральної асамблеї ООН.  

 

Наслідки окупації Криму – це не лише питання території.Це питання утвердження цілісності та суверенності України, це порушення прав людини, руйнування культурної спадщини та знищення півострова. 

 

Україна обов’язково вистоїть, переможе та поверне тимчасово окупований Крим! Адже Крим – це Україна!

 

Слава Україні! Героям Слава!

 

З повагою,

начальник Білолуцької СВА 

Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора