Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Два роки війни - 10 років боротьби

Дата: 24.02.2024 09:36
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Сьогодні Україна відзначає надзвичайно сумну дату, пов’язану з величезним горем, смертю, болем, розрухою, розривом сімей, втратою житла та майна. 24 лютого 2022 року росія почала широкомасштабне вторгнення на територію України. Цей день сколихнув увесь світ, увійшов в історію та закарбувався в пам’яті кожного українця. Страх, паніка, відчай, нерозуміння що робити та як захистити себе та своїх близьких. Проте ця цинічна, жорстока, кровопролитна війна триває вже 10 років і почалася вона з анексії нашого, українського Криму. 

В лютому 2014 року, російська федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. Так, 20 лютого 2014 року розпочалася сучасна російсько-українська війна.

Росія готувалася до нападу заздалегідь. Упродовж багатьох років вона здійснювала проти України інформаційну, економічну агресію, вербувала зрадників у різних ешелонах української влади, створювала і фінансувала в Україні, а особливо на Кримському півострові, потужну агентурну мережу. У 2014 році Збройні сили України, підкріплені добровольцями, зупинили просування окупації, звільнили від загарбників частину захоплених територій і до 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни точилися на сході нашої країни.

24 лютого 2022 року широкомасштабне вторгнення рф в Україну принесло війну на всю територію нашої держави, спрямовану не лише на захоплення території, а й на знищення української державності, нашої національної ідентичності та геноциду українського народу. Звірства, воєнні злочини, ґвалтування, вчинені російськими загарбниками в Україні, шокували світ. Водночас ця агресія виявилася викликом міжнародному світовому порядку, створеному після Другої світової війни, порушила загальну стабільність у Європі та стала глобальною загрозою для світової безпеки.

У спротиві російському агресору Український народ продемонстрував всьому світові приклади мужності, стійкості та сміливості. Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу. 

Жорстокий ворог не має наміру зупинятися, він не рахується з величезними втратами і готовий продовжувати агресію до досягнення своїх цілей. Відтак кожен українець сьогодні має усвідомлювати необхідність особистої активної участі в обороні держави – чи на фронті, чи в тилу.

Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність. Ми боротимемося, доки не звільнимо від окупанта останній сантиметр української землі.

Ми вдячні союзникам за потужну військову, політичну, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку. Втім, для остаточної перемоги Україна потребує ще консолідованішої допомоги, передусім – у військовій сфері. Світ має пам’ятати, що Перемога України – запорука світової стабільності.

Наприкінці хочу навести цитату з виступу Президента України Володимира Зеленського: “Наша зброя – це наша правда, а наша правда в тому, що це наша земля, це наша країна, наші діти, і ми все це будемо захищати”. 

Я впевнений, що Луганщина, як і вся Україна, обов’язково буде вільною, незалежною та щасливою! Віримо та працюємо на перемогу! 

Слава Україні! Героям Слава!

 

З повагою, 

начальник Білолуцької СВА

Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора