A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БАГАТОКВАРТИНИХ БУДИНКІВ ТА ПРИВАТНОГО СЕКТОРУ!!!

Дата: 08.06.2021 10:33
Кількість переглядів: 338

https://proosbb.info/sites/default/files/public/images_articles/1557209668.jpg

Інформуємо населення та мешканців багатоквартирних будинків щодо необхідності укладання договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкової/внутрішньоквартирної системи газопостачання житлового будинку/квартири, для виконання необхідних робіт з метою безпечного та безаварійного газопостачання клієнтам.

Згідно з діючим законодавством для забезпечення безперервності та безпеки газопостачання оператор газорозподільної системи здійснює технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в житлових будинках. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових/внутрішньоквартирних газових систем повинно здійснюватися тільки на підставі укладених договорів.

Власники, управителі або орендарі житла мають право самостійно вибирати компанію, яка буде здійснювати технічне обслуговування газових приладів і внутрішньобудинкових мереж. Це може бути АТ «Луганськгаз», будь-яка інша організація, що має відповідні дозвільні документи на виконання таких робіт. Раніше такі роботи проводилися за затвердженими графіками в рамках планового технічного обслуговування згідно з наказом ДАХК “Укргаз” № 35 від 30.07.1997, який втратив чинність згідно з наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 250 від 10.05.2018.

Відтепер, у зв`язку зі скасуванням вищезазначеного наказу та згідно з чинним Кодексом газорозподільних систем, ПБСГ, ЗУ ЖКП ці роботи проводяться виключно на договірній основі.

Договір укладається на основі акту розмежування, в якому чітко вказується межа балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін за об`єктами суміжних суб`єктів ринку природного газу (включаючи споживачів) Оператор ГРМ, до/через ГРМ якого підключені зазначені об`єкти, зобов’язані в установлені законодавством строки здійснити заходи з укладання з їх власниками акту розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

Від якісного і своєчасного обслуговування внутрішньобудинкових/внутрішньоквартирних газових систем безпосередньо залежить безпека всіх мешканців будинку. Тож, власник будинку (управитель) відповідає за безпечну експлуатацію обладнання та мережі в приміщенні, а власник квартири — за безпечну експлуатацію газових мереж у своїй квартирі.

У зв`язку з цим, просимо населення прискорити укладання договорів на обслуговування внутрішньобудинкових/внутрішньоквартирних мереж.

За детальнішою інформацією щодо укладання договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання необхідно звернутися до Білолуцької дільниці «Новопсковміжрайгаз» за телефоном: моб. тел. 0676407091.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора