A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Прокуратура повідомляє!!! Домашнє насильство це – злочин, а не "любов"

Дата: 25.03.2021 09:26
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

Домашнє насильство це – злочин, а не "любов"

Побиття чоловіком дружини чи психологічні приниження будь-кого з членів родини досі часто вважають "сміттям, яке не варто виносити з дому". Від 11 січня 2019 року в Україні набули чинності зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, що стосуються відповідальності за домашнє насильство (фізичне, психологічне та економічне) та четвертої його форми (сексуального).

Так, упродовж  2020 року та минулого періоду 2021 року, Новопсковським відділом Старобільської окружної прокуратури спрямовано до суду обвинувальні акти стосовно трьох домашніх кривдників, мешканців Новопсковського району,  у кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 126-1 КК України (домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного та психологічного насильства щодо подружжя, що призвело до психологічних страждань та розладів здоров’я). На теперішній час всі обвинувальні акти розглянуто судом по яким винесено обвинувальні вироки.

Однак, до офіціної статистики потрапляє лише мізерна частка випадків домашніх знущань, для українців ця тема досі табу.

Довідково: санкція статті 126-1 КК України передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

 

 

Прокурор

Новопсковського відділу                                                                               О. Білик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора