A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

29 січня Україна вшановує День пам’яті Героїв Крут

Дата: 28.01.2023 09:00
Кількість переглядів: 98

 

Фото без опису

     29 січня в Україні відзначається 105-та річниця бою під Крутами, який для Українського народу є символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

     Бій під Крутами був оборонною операцією, що зупинила на кілька днів наступ переважних більшовицьких сил. Подвиг крутянців, як і всіх героїв Української революції 1917–1921 років, сьогодні став прикладом для захисників України в російсько-українській війні, як успішно боротися проти численного ворога.

     На початку березня 2022 року неподалік місця подвигу Героїв Крут знову відбулися бої захисників України з російськими окупантами, які наступали на Київ. Через 104 роки під Крутами наші війська зупинили наступ ворога, завдали йому болючих втрат, захистили місто Ніжин на Чернігівщині. Після оборони Бахмача й бою під Крутами російські окупанти почали боятися українських оборонців. Так само під час повномасштабного вторгнення у 2022 році після оборони Києва, Чернігова, Сум, Харкова й Маріуполя російський агресор став боятися захисників України.

     Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, історичному. 29 січня в Україні відзначається 105-та річниця бою під Крутами, який для Українського народу є символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора